24 Mayıs 2015 Pazar

Pratik Bilgiler



1. Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölümlere portakal limon ve dilediğiniz meyve parçacıklarını yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.


2. pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin. sonra yıkayın!

3. yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ileride kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir. 

4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarınızın alçısı çatlamamış olur. 

5. Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılabilir durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

6. cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır. 
7. Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunuzun içerisine bir adet defne yaprağı koyun. 
8. Fırında patates yapmadan önce 10- 15 dk haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir. 
9. Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
10. Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karışıtın. Kavanozun içerisinde  buzdolabında bir süre saklayabilirsiniz. böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder